CCV Pardubice


Vánoce

 Kód akce: 1204441 
 Název akce: Vánoce  
 Termín konání: 30. 2023 od 09:00 
 Rozsah akce: 5 vyučovacích hodin
 Místo konání: Špindlerova 1167, Ústí nad Orlicí 
 Popis spojení:  
 Stručný obsah: Praktická dílna zaměřena na kreativní využití tradičního svátku jako tématu pro nové postupy a formy práce v hodinách výtvarné výchovy, pracovních činností a dalších volnočasových aktivit. Tvorba dekorací pro adventní a vánoční čas. Využití přírodního materiálu, jako základu dekorace. TREND: Opět trend, který vychází z romantiky vánoc. Přírodními materiály v jemných a tlumených barvách se snoubí se živou květinou. Zhotovením vlastních aranžmá můžeme vtisknout slavnostním dekoracím osobitý ráz. Trend vychází z recyklace materiálů, starým věcem dodává novou tvář. Základem jsou obyčejné věci, materiály, které jsou aranžovány s hravou lehkostí. Výsledem jsou neformální díla, která stojí na ruční, originální výrobě. Obsah: - věnec – stromečky – ozdoby - lampička - kombinace materiálů - přírodní materiál / dřevo, šišky, vlna, vosk, sklo... / jako základ aranžmá - technické postupy při tvorbě aranžmá - technika lepení, technika úchytu materiálu na drát - barevný soulad dle trendů roku 2023 - klasický námět v novém podání - propojování materiálů  
 Doporučeno pro: učitele ZŠ, SŠ 
 Lektor: Mgr. Jana Matoušová, mistr florista
 
 Garant: Michaela Boková 
 Účastnický poplatek: 1200 Kč 
 Tematická náplň: Praktická dílna zaměřena na kreativní využití tradičního svátku jako tématu pro nové postupy a formy práce v hodinách výtvarné výchovy, pracovních činností a dalších volnočasových aktivit. Tvorba dekorací pro adventní a vánoční čas. Využití přírodního materiálu, jako základu dekorace. TREND: Opět trend, který vychází z romantiky vánoc. Přírodními materiály v jemných a tlumených barvách se snoubí se živou květinou. Zhotovením vlastních aranžmá můžeme vtisknout slavnostním dekoracím osobitý ráz. Trend vychází z recyklace materiálů, starým věcem dodává novou tvář. Základem jsou obyčejné věci, materiály, které jsou aranžovány s hravou lehkostí. Výsledem jsou neformální díla, která stojí na ruční, originální výrobě. Obsah: - věnec – stromečky – ozdoby - lampička - kombinace materiálů - přírodní materiál / dřevo, šišky, vlna, vosk, sklo... / jako základ aranžmá - technické postupy při tvorbě aranžmá - technika lepení, technika úchytu materiálu na drát - barevný soulad dle trendů roku 2023 - klasický námět v novém podání - propojování materiálů Cílem vzdělávacího programu je možnost rozšíření pedagogických kompetencí učitelů VV, pracovních činností a volnočasových aktivit o další poznatky, dovednosti a získání dalších zkušeností, které mohou využít ke vzdělávacím a výchovným cílům v souladu s ŠVP dané školy. Cílem je i metodická podpora pro zpracování tématu do osnov, dále rozvoj mezipředmětových vztahů a podpora budování klíčových kompetencí (sociálních, komunikativních, kompetence v učení).  
 Poznámka: Vzdělávací program lze hradit ze Šablon OP JAK. Účastníci si donesou: 1 arch vánočního papíru, 10 větších korálků, provázek. Slaměný věnec, 8x modřínová větev /max. délka 50-60cm/, mech. Terakotový květináč - průměr asi 20cm /ne umělý/, sklenička od majolky. Přízdoby: 6x větší koulička, 10x menší, hvězdičky; Noviny, kleště, nůžky, pistole + náboje. 
Návrat na předchozí stránku Akce již proběhlaPDF pozvánka