CCV Pardubice


Vlastní hodnocení mateřské školy - webinář

 Kód akce: 0207141 
 Název akce: Vlastní hodnocení mateřské školy - webinář 
 Termín konání: 13. 2023 od 09:00 
 Rozsah akce: 6 vyučovacích hodin
 Místo konání: On-line forma 
 Popis spojení:  
 Stručný obsah: Mateřské školy mají ze zákona povinnost provádět vlastní hodnocení školy. Některé školy však o tom neví, zaměňují vlastní hodnocení školy s výroční zprávou. Tento webinář Vám poradí jak se vyrovnat se zákonnou povinností a naučí Vás zpracovávat vlastní hodnocení školy. 1. blok (90 min.) Vnější a vnitřní hodnocení mateřské školy - doporučení OECD k hodnocení škol, legislativní rámec, hodnocení školy zřizovatelem Hodnocení školy Českou školní inspekcí - kritéria hodnocení, podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání zpracované Českou školní inspekcí 2. blok (90 min.) Vlastní hodnocení školy (autoevaluace) - vlastní hodnocení v rámcovém vzdělávacím programu pro předškolní vzdělávání, proč máme provádět vlastní hodnocení školy, předmět vlastního hodnocení školy, metody a techniky vlastního hodnocení školy, časový plán vlastního hodnocení školy, výstup z vlastního hodnocení školy, desatero vlastního hodnocení školy. Příklady z praxe. 3. blok (90 min.) Součástí semináře je i diskuse k uvedené problematice. Účastníci semináře si zpracují návrh vlastního hodnocení školy k dalšímu využití. Vlastní hodnocení je možné zpracovat v elektronické či papírové formě, záleží na volbě účastníků. Bude obsahovat oddíly: A. Oblasti autoevaluace. B. Metody a techniky autoevaluace. C. Časový plán. D. Odpovědnost pracovníků.  
 Doporučeno pro: ředitele, zástupce, vedoucí a učitele MŠ, asistenty pedagoga  
 Lektor: Mgr. Karel Bárta, učitel Technická univerzita Liberec
 
 Garant: Leona Mašková 
 Účastnický poplatek: 1400 Kč 
 Tematická náplň: Mateřské školy mají ze zákona povinnost provádět vlastní hodnocení školy. Některé školy však o tom neví, zaměňují vlastní hodnocení školy s výroční zprávou. Tento webinář Vám poradí jak se vyrovnat se zákonnou povinností a naučí Vás zpracovávat vlastní hodnocení školy. 1. blok (90 min.) Vnější a vnitřní hodnocení mateřské školy - doporučení OECD k hodnocení škol, legislativní rámec, hodnocení školy zřizovatelem Hodnocení školy Českou školní inspekcí - kritéria hodnocení, podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání zpracované Českou školní inspekcí 2. blok (90 min.) Vlastní hodnocení školy (autoevaluace) - vlastní hodnocení v rámcovém vzdělávacím programu pro předškolní vzdělávání, proč máme provádět vlastní hodnocení školy, předmět vlastního hodnocení školy, metody a techniky vlastního hodnocení školy, časový plán vlastního hodnocení školy, výstup z vlastního hodnocení školy, desatero vlastního hodnocení školy. Příklady z praxe. 3. blok (90 min.) Součástí semináře je i diskuse k uvedené problematice. Účastníci semináře si zpracují návrh vlastního hodnocení školy k dalšímu využití. Vlastní hodnocení je možné zpracovat v elektronické či papírové formě, záleží na volbě účastníků. Bude obsahovat oddíly: A. Oblasti autoevaluace. B. Metody a techniky autoevaluace. C. Časový plán. D. Odpovědnost pracovníků. Naučit pedagogy provádět vlastní hodnocení školy. 
 Poznámka: Webinář bude probíhat přes aplikaci Microsoft Teams v tomto časovém rozložení: 9:00-10:30, 10:45-12:15, 12:45-14:15 hod. Vzdělávací program lze hradit ze šablon OP JAK.  
Návrat na předchozí stránku Akce již proběhlaPDF pozvánka